Keyifli ve bol güneşli bir haftasonu diliyorum.
TAM TAHILLI YOĞRULMAYAN EKMEK
Malzemeler
1,5 cup (375 ml ) Tam buğday unu
1,5 cup (375 ml ) Çavdar unu
375 ml içme suyu
50 gr aktif ekşi maya
Ceviz
Tuz
ekşi mayam
son mayalanma
YapılışıUnlar karıştırma kabına elenir ve tuz ile tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır.
Bu karışıma maya ilave edilir ve tahta kaşıkla hafif karıştırılırken suyuda yavaşça ilave ederek malzemeye yedirilir ve bulamaç halinde çok karıştırmadan ve kesinlikle yoğurmadan üzerine streç film takılarak evin ısısı en uygun yerine 24 saat dinlendirilmek üzere kaldırılır.
24 saatin sonunda karışım unlanmış çalışma tezgahına alınır,içine ceviz eklenerek zarf usulü hafifçe sağdan soldan yukarıdan aşağıdan katlanır ve pişirilecek kaba tekrar dinlendirilmek üzere aktarılır. 2-3 saat daha bekletilerek ısıtılmış 230 derecelik fırına alınarak 40 -50 dk arası pişirme gerçekleştirilir. Ara ara fırın kapağını aralıyarak su sıkmanız, fırın kabına su koyarak fırının içine yerleştirmeniz veya buz atarak ortamı nemlendirmeniz kabuğunun daha yumuşak olmasına yardımcı olur.
*Ben tarifi aynı ölçülerde 2 porsiyon çalıştım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder