Yer : Beşiktaş semt pazarı
Kaynak : Pazarcı amca
Uygulama : Adventurous Cuisines
Malzemeler:
- 2 demet taze Deniz Börülcesi
- 3 diş sarımsak (opsiyonel)
- Zeytinyağı
- Bir çimdik Tuz
- 1 taze sıkılmış limon suyu
- Demetleri iyice bol suyla yıkıyoruz,isterseniz sirkeli suda da bekletebilirsiniz.
- Köklerini kesinlikle atmadan,geniş bir tenceye veya benim gibi vakit tasarufu yapmak isterseniz buharlı pişiricinize yada düdüklünüze koyup haşlıyorsunuz.Kesinlikle tuz koymuyorsunuz,yapısı gereği zaten yeterince tuzlu. Burada dikkat etmeniz gereken rengini kaybetmeden sadece yumuşadığını farkedince hemen ocaktan alıp süzmeniz olması.Düdüklü ile yaklaşık ötmeye başlamasından 5 dk.sonra ocaktan almanız,tencerede yapıyorsanız zaten çatal yardımıyla kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.
- Yumuşadığını anlağınız Börülcelerinizi kevgirinize alın ve soğumaya bırakın.
- Yaklaşık 10 dk.içinde soğuduğunu gördüğünüz börülcelerimizi başka bir işlem için tepsiye alıyoruz. Çok hassas bir sekilde köklerinden tuttuğumuz(ki kökleri neden atmadığımızı bu nokta da anlıyoruz)börülcelerimizi aşağı doğru çekerek kökünden sabırla sıkılmadan ayırıyoruz.
- Havanelinde bir çimdik tuzla sarımsaklarımızı ezip,1 tam limon suyu isterseniz yarım da koyabilirisiniz sıkarak harman edip,
- Borcama aldığımız Deniz börülcesinin üzerinden zeytinyağımızı gezdirip sosu üzerine ekleyip marine ediyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde servis ediyoruz.
Sırada tembellik etmeyip tatil yazısı hazırlamak için yola çıkıyorum.Afiyet olsun.
Sevgiler,
canim benim cok guzel blogun aramiza hosgeldin:)hemen ekliyorum seni bloglarima.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim hoşbulduk:)) Sedacım senin kadar becerikli değilim henüz, senin yaptıkların sanat vallahi. eski mesai arkadaşım yeni blogger arkadaşım,hayat ne değişken değilmi.Oğluşu ve seni öpüyorum.
YanıtlaSil