08 Ağustos 2010

Tarif mi veriyorum ne?

Ay işleri toparlamayım,ay tatil'e nereye gitmeliyim yağmurlar ne zaman bitecek,bloğa yeni bişeyler yazmalıyım sıcaklar mı geliyomuş? -Aaa orası nasıl bir yermiş,off yolu uzak mı ne? Nerede kalmalıyız? - Alo şu tarihlerde yeriniz müsait mi? Off off kendimi toparlamalıyım gibi gidiş gelişler yaşarken tatil'e çıkıldı,dönüldü de iş başı bile yapıldı. Bu arada yeni başlangıçım için ilk heyecan verici yorumlar bilgisayarıma düşmeye başladı bile. Eee ben artık mutfağa girmeli,resimleri derleyip toparlamalı; gidilen görülen yerleri yazmalıyım derken hala kendimdeki gel gitlerin bitmediğinin farkına vardım ve tatil yazısını bir sonraki konu olarak ileri atıp yapılması kolay yaz aylarında ister meze olarak ister içinizi ferahlatıcak ara öğün olarak tam buğdaylı ekmeğinizin yanına veya bir kaç çeşit daha zeytinyağlı ile ordövr tabağınızı zenginleştirebilirsiniz.



Bakıldığında uğraştırıcı gibi gözüksede,aslında oldukça kolay. Kendisiyle ben geç tanıştım. Bu sene tatil için seçtiğimiz Datça'ya bağlı Hayıt bükündeki Ortam Restaurant'da tadına  bakma fırsatım oldu.Bende gelince hemen semt pazarına daldım ve tam mevsimi olduğunu,nasıl yapılacağı konusundan ise şüphelerimi tek kalemde silen  sevgili pazarcı amca'ya buradan selam olsun.Reçete kendisine ait.

Yer : Beşiktaş semt pazarı
Kaynak : Pazarcı amca
Uygulama : Adventurous Cuisines

Malzemeler:


  • 2 demet taze Deniz Börülcesi
  • 3 diş sarımsak (opsiyonel)
  • Zeytinyağı
  • Bir çimdik Tuz
  • 1 taze sıkılmış limon suyu
Uygulama:


  • Demetleri iyice bol suyla yıkıyoruz,isterseniz sirkeli suda da bekletebilirsiniz.
  • Köklerini kesinlikle atmadan,geniş bir tenceye veya benim gibi vakit tasarufu yapmak isterseniz buharlı pişiricinize yada düdüklünüze koyup haşlıyorsunuz.Kesinlikle tuz koymuyorsunuz,yapısı gereği zaten yeterince tuzlu. Burada dikkat etmeniz gereken rengini kaybetmeden sadece yumuşadığını farkedince hemen ocaktan alıp süzmeniz olması.Düdüklü ile yaklaşık ötmeye başlamasından 5 dk.sonra ocaktan almanız,tencerede yapıyorsanız zaten çatal yardımıyla kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.
  • Yumuşadığını anlağınız Börülcelerinizi kevgirinize alın ve soğumaya bırakın.
  • Yaklaşık 10 dk.içinde soğuduğunu gördüğünüz börülcelerimizi başka bir işlem için tepsiye alıyoruz. Çok hassas bir sekilde köklerinden tuttuğumuz(ki kökleri neden atmadığımızı bu nokta da anlıyoruz)börülcelerimizi aşağı doğru çekerek kökünden  sabırla sıkılmadan ayırıyoruz.









  • Havanelinde bir çimdik tuzla sarımsaklarımızı ezip,1 tam limon suyu isterseniz yarım da koyabilirisiniz sıkarak harman edip,



  • Borcama aldığımız Deniz börülcesinin üzerinden zeytinyağımızı gezdirip sosu üzerine ekleyip marine ediyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde servis ediyoruz.



Sırada tembellik etmeyip tatil yazısı hazırlamak için yola çıkıyorum.Afiyet olsun.

Sevgiler,

2 yorum:

  1. canim benim cok guzel blogun aramiza hosgeldin:)hemen ekliyorum seni bloglarima.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim hoşbulduk:)) Sedacım senin kadar becerikli değilim henüz, senin yaptıkların sanat vallahi. eski mesai arkadaşım yeni blogger arkadaşım,hayat ne değişken değilmi.Oğluşu ve seni öpüyorum.

    YanıtlaSil