Göz tansiyonunun glokom riskini artırıcı önemli bir etken olduğunu göz önüne alırsak çalışmanın sonuçları dikkat çekici. Göz sağlığımızın korunması amacıyla arada bir yaban mersini kürü uygulamak yararlı olabilir. Ayrıca antioksidanların günümüzde deneysel olarak ortaya konulan yararları gözönüne alındığında, günümüzün popüler ‘kırmızı antioksidan meyve’ çeşitleri arasında en önemlilerinden biri olması nedeniyle kalp ve damar sağlığının korunmasından tutun bağışıklık sistemine kadar bir fonksiyonların desteklenmesinde yararlı olabilir.(Kaynak:Prof.Dr. Erdem Yeşilada)
Malzemeler:
- 1 kg yaban mersini
- 4 su bardağı şeker
- İçme suyu
-Yaban mersilerini iyice yıkayıp,süzgecin altına ayrıca bir kap koyup süzdürün.1 kg için geniş bir çelik tencere içine şekeri ve yaklaşık 1,5lt suyu yaklaşık diyorum çünkü tane bol olduğu için su kısmını size bırakıyorum ekleyerek hafif tıkırdamaya başlayıncaya kadar ısıtın.
-Tıkırtı gelmeye başladığında yaban mersinlerini atıp hafif karıştırdıktan sonra 5-6 dakika kaynatıp,kapağını kapatın.
-Yaban mersinleri demlenmeye başlayacak ve şahane bir renkle kendini gösterecektir.
-Bence bir gün öncesinden yapıp buzdolabında iyice soğutup iftar için gelen misafirlerinize geniş bir çanak içinde buzla servis yapabilirsiniz.
-Yaban mersinleri demlenmeye başlayacak ve şahane bir renkle kendini gösterecektir.
-Bence bir gün öncesinden yapıp buzdolabında iyice soğutup iftar için gelen misafirlerinize geniş bir çanak içinde buzla servis yapabilirsiniz.
* Çekirdeklerini görüntü ve lezzet açısından bence ayıklamayın,çünkü onu ayıklamak için her ağzınıza attığınızda hoşafın o hafif şekerli tadını bir kenara bırakıcak,ağzınıza hoş bir mayhoşuk bırakacaktır.
Ağzınızın tadı eksik olmasın.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder